Vela Luka

Nalazi se na krajnjem jugoistoku otoka Krka na području općine Baška, a na morskom putu iz Baške u smjeru Senja. Duga je oko 1,8 km, a široka oko 400 metara.

Na kraju uvale je velika prekrasna pješćana plaža. U uvali je nekoliko uglavnom ruševnih objekata. U funkciji je samo objekt na plaži koji ljeti radi kao restaurant gdje se svakao pože nagraditi svako nepce.

Vela luka iako izgleda kao siguran zaklon, nije pogodna za vezivanje ni po jednom vjetru. Bura stvara vrtloge odbijajući se od obala, a jugo stvara velike valove. Privezati se može prikraju uvale gdje se nalazi  betonski mol, uz koji je plitko. Drugo pristanište je mali mol u obliku slova L, dubina na glavi oko 1.5 m

Imate apartman u bizini ili sobu?

Najbolji način da posjetite ovu prekrasnu plažu, osvježite se u bistrom moru i uživate u prirodi i tišini jest na rentate, unajmite gliser, gumenjak ili neko drugo motorno plovilo.

MCP, iznajmljivanje čamaca dostavlja plovila na željene destinacije, no ukoliko nas želite posijetiti nalazimo se u Marini Punat, u Puntu.