Podnajam plovila

ŽELITE LI POSTATI VLASNIK JAHTE?

Sve je vrlo jednostavno


To više nije nedosežan luksuz, to možete i vi. Krstariti Jadranom s obitelji i prijateljima, upoznati netaknutu prirodu i uživati i prekrasno plavom i čistom oru.

Troškovi održavanja, veza, osiguranja a i sami nemate vremena i brod stoji te vapi za plovidbom? 

Mi imam pravo rješenje za Vas, CHARTER  MENAGMENT ili podnajam plovila.

Podnajam plovila (charter management program)!

Opće je poznato da kao vlasnik plovila, snosite velike troškove ali i obaveze. Kupnja plovila ne mora predstavljati samo zadovoljstvo već i svojevrsnu investiciju.

Uz CHARTER MENAGMENT Vaš investicija vraća se kroz 5-6 godina, a uloženi kapital ne samo da ga zadržavate već se on i povečava.

CHARTER PROGRAM funcionira na način da se troškovi porkivaju iz podnajma, troškovi vez, osiguranja, održavanja, itd.

Od 2005.godine pa do danas , broj čarter tvtki porastao je za 60% što nam govori o kraju crnog čartera, strožijim zakonima te o iznino potencijalu koji Hrvatska zemlja ima u svijetu nautike.

Evo kako funkcionira?

Na ovaj način, sve brige oko vašeg plovila, prepuštate u ruke članovima MCP teama. Vama se, omogućuje korištenje plovila u trajanju 3 tjedna tijekom sezone, te neograničeno van sezone.

Vrijednost ostvarenih charter ugovora dijeli se na način dogovoren pravima i obvezama koje stoje u Ugovoru o međusobnoj suradnji a koje su unaprijed dogovorene. Vašim prihodima plaćate sve pripadajuće troškove jahte (održavanje, vez, osiguranje i sl.), a mi s našim prihodima pokrivamo marketing, booking, organizaciju charter bazi i operativne poslove.

U MCP-u  program charter menagementa se uspješno provodi zadnjih 9 godina na zadovoljsvo naše tvrtke i vlasnika plovila s kojima surađujemo.

Želite li kupiti plovilo i iskoristiti povoljnije uvjete kupnje plovila za charter menagement, stojimo Vam na raspolaganju sa našom ponudom novih plovila a tako i polovnih, renomiranih proizvođača marke Sea Ray, Beneteau i Boston Whaler.

1. Izaberite brod
Prilikom odabira plovila, ne brzajte i uzmite dovoljno vremena. Uzmite u obzir važne činjenice. a to su Vaše financijeske mogućnosti, ambicije ali i također vrlo važno odaberite plovilo po Vašoj mjeri.

Neovisno o tome tražite li SEA RAY, BENETEAU ili BOSTON WHALER ili neku drugu marku, naši djelatnici preporučiti će i ponuditi Vam najbolji modela za Vas.

Kada i ukoliko pronađete plovilo koje želite kupiti, a nemate dovoljno novaca, morate pronaći leasing kuću ili banku koja če Vam pomoći u financiranju Vašeg sna.

Mi Vam možemo preporučiti nekoliko banaka u Hrvatskoj.

2. Registracija
Kada ste se dogovorili s bankom oko financiranja Vašeg broda, sklapa se  konačni ugovor s u ovom slučaju MCP tvrtkom (ili dealerom za novi brod). Kako biste prenijeli vlasništvo na svoje ime (ili registrirali brod po prvi put) morate ili biti državljanin RH ili imati tvrtku registriranu u RH. Želite li iznajmljivati svoj brod u Hrvatskoj, znači da ga morate registrirati na tvrtku (ne privatnu osobu).I u tom slučaju Vam stojimo na raspolaganju kako bi Vam birokracija bila što jednostavnija i brža.

Da bi se plovilo moglo iznajmljivati, odnosno dati u charter menagment, morate imati otvorenu tvrtku na svoje ima.

3. Prikupljanje potrebne dokumentacije

Nakon što ste registrirali tvrtku, zakljuili ugovor s bankom, potrebno je i registrirati plovilo te ga osigurati. Od nas možete u bilo kojem trenutku očekivati, zatražiti savijet i podršku u bilo kojem smislu.  
Svi brodovi koji su u charter-u moraju imati:

  1. plovidbenu dozvolu
  2. dozvolu za upotrebu VHF-a
  3. koncesijsku dozvolu
  4. Kasko osiguranje
  5. Vez u marini

4. Zaključivanje ugovora sa MCP tvrtkom
Kada pribavite sve potrebne dokumente, definiramo uvjete chartera – podjela prihoda, prava i obveze obiju strana, vrijeme koje Vi imate za privatno korištenje broda… Kada se složimo oko svih uvjeta, potpisujemo ugovor i počinjemo iznajmljivati Vaš brod.